Nieuws

 • Verpleegkundige interventies voor zelfmanagementondersteuning

  29 juli 2015

  In het ZonMw-programma Tussen Weten en Doen II werken zeven onderzoekslijnen aan het verhogen van de kwaliteit van het verpleegkundig en verzorgend handelen en aan het versterken van de onderzoeksinfrastructuur voor verplegingswetenschap. Dit leidt tot direct toepasbare interventies. Dat blijkt uit de netwerkbijeenkomst die op 19 juni 2015 plaatsvond bij het onderzoeksprogramma NURSE-CC in Rotterdam.

 • Gezocht: Leden voor het cliëntenpanel onderzoek & onderwijs geboortezorg

  29 juli 2015

  Je bent zwanger of pas bevallen. Hoe verloopt de zorg van de verloskundige nu je zwanger bent? Hoe ging de bevalling? Wat waren jouw ervaringen met de kraamzorg? En hoe verlopen de contacten met het CJG? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen, zodat we ons onderzoeksprogramma en ons onderwijs kunnen verbeteren. Vind jij dit ook belangrijk? Misschien wil je dan wel meedenken in het cliëntenpanel!

 • Winanneke Kik wint Scriptieprijs hbo-Verpleegkunde 2015

  15 juli 2015

  Winanneke Kik heeft met haar gedurfde en actuele onderzoek naar het verminderen van separeren in de acute psychiatrie de Scriptieprijs hbo-Verpleegkunde van Hogeschool Rotterdam gewonnen. Ze signaleerde dat op haar afdeling het aantal separaties hoger lag dan het landelijk gemiddelde voor vergelijkbare afdelingen en besloot te onderzoeken waar dat aan lag.

 • Doek valt voor de Week voor de Chronisch Zieken

  14 juli 2015

  De Week voor de Chronisch Zieken houdt er na 25 jaar mee op. De organisatie is er niet meer in geslaagd financiering te vinden voor haar activiteiten. De website en haar Facebook-pagina gaan per 1 september offline.

 • ‘Het voordeel van de twijfel’: onderzoek naar Evidence-Based Care in Nursing

  6 juli 2015

  Op 2 juli 2015 hield lector Connie Dekker-van Doorn haar openbare les over ‘Evidence-Based Care in Nursing’, dat wil zeggen dat het handelen van verpleegkundigen gebaseerd zou moeten zijn op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, de expertise van professionals en de wensen van de patiënt en is vastgelegd in de verpleegkundige rapportage. Aan dit vastleggen van de bijdrage van de verpleegkundige ontbreekt het volgens Dekker-van Doorn nog steeds te veel, omdat wel duidelijk is dat verpleegkundigen een belangrijke rol spelen in de zorg, maar slechts mondjesmaat is terug te vinden hoe die rol eruit ziet. En dat is niet alleen jammer, maar ook noodzakelijk.

Bekijk het nieuws

Agenda

Bekijk de agenda

Medewerker aan het woord

 • Promovenda Marlies Wagener: ''Mensen met hiv hebben overal ter wereld te maken met stigma en discriminatie’’
 • Linda Wauben vertelt over haar observaties, plannen en vergezichten met betrekking tot haar lectoraat.
 • Karin Verkerk blikt terug op haar promotieonderzoek.
 • Promovenda Netta van 't Leven over haar promotietraject voor thuiswonende mensen met dementie.