Nieuws

 • Kenniscentrum Zorginnovatie presenteert de hoogtepunten van 2013

  27 februari 2014

  In 2013 heeft Kenniscentrum Zorginnovatie veel bereikt en daar mogen wij best trots op zijn! Wij presenteren u daarom de hoogtepunten uit een mooi jaar in een verkort jaarverslag.

 • Subsidie toegekend voor de Academische Werkplaats Autisme Samen Doen

  17 april 2014

  ZonMw heeft ggz-instelling Yulius, als hoofdaanvrager, een subsidie toegekend voor de Academische Werkplaats Autisme Samen doen! De 35 organisaties die deelnemen aan Samen doen!, waaronder ons kenniscentrum, gaan samen zorgen voor verdere ontwikkeling en verspreiding van producten op het gebied van begeleiding van mensen met autisme tijdens grote veranderingen in het leven.

 • Nameting pilot DIAlooggestuurde re-integratie door studenten Arbeid & Gezondheid

  8 april 2014

  Mensen met Post-Whiplash Syndroom, Myalgische Encephalomyelitis/Chronisch Vermoeidheidssyndroom en Prikkelbare Darm Syndroom ervaren knelpunten bij het behouden van hun baan. Naast de fysieke beperkingen, zijn deze aandoeningen ook moeilijk objectiveerbaar en worden soms pas laat onderkend. Het Project DIAlooggestuurde Re-integratie (Project DIA) heeft als doel instrumenten te ontwikkelen die de zieke werknemer ondersteunen in de dialoog met de bedrijfsarts en de werkgever bij het proces van werkhervatting.

 • Wethouder Louwes opent Zorgplein

  4 april 2014

  Op donderdag 27 maart jl. is het Zorgplein van Hogeschool Rotterdam feestelijk geopend door wethouder Korrie Louwes. De hogeschool heeft met het Zorgplein een fysieke locatie tot haar beschikking waar studenten, praktijkmensen en onderzoekers samen kunnen werken aan innovatieve oplossingen voor vraagstukken in de gezondheidszorg.

 • Eervolle vermelding voor oud-student Hogeschool Rotterdam in Verpleegkunde

  3 april 2014

  Jasper Buitendijk heeft, in het kader van een prijsvraag voor studenten, als enige kandidaat uit Nederland een eervolle vermelding gekregen voor zijn HBO-V scriptie in Verpleegkunde. Zijn abstract over ‘De samenwerking centraal; een afstudeeronderzoek naar de meningen en wensen van de psychiatrische patiënt binnen de zorgrelatie met de verpleegkundige’ is in het maart nummer van het Nederlands-Vlaams wetenschappelijke tijdschrift Verpleegkunde gepubliceerd.

Bekijk het nieuws

Projecten

Hieronder een greep uit de vele spraakmakende projecten

Bekijk hier alle projecten van A-Z

Agenda

Bekijk de agenda

Bestelformulier

Kenniscentrum Zorginnovatie heeft een aantal producten uitgebracht die u via het online formulier kunt bestellen. Meer informatie over deze producten kunt u vinden bij de desbetreffende projecten.