Nieuws

 • Geschil over taken mbo'er in de zorg

  23 januari 2015

  Mogen mbo-wijkverpleegkundigen taken op hbo-niveau uitvoeren? Er is een tekort aan wijkverpleegkundigen op hbo-niveau. Zorgaanbieders laten daarom ook mbo-verpleegkundigen bepalen hoeveel uren zorg cliënten krijgen. Maar volgens zorgverzekeraars kan deze taak - het zogenoemde indiceren - niet aan mbo'ers worden overgelaten. Lector Henk Rosendal geeft in de Volkskrant zijn visie hierover.

 • Kenniscentrum Zorginnovatie draagt bij aan kennisagenda ‘Preventie en zorg thuis’

  9 januari 2015

  De Academische Werkplaatsen Thuiszorg (AWT) in Zwolle en Groningen en de Academische Werkplaats Dementie (AWD) in Capelle en Krimpen aan de IJssel hebben in opdracht van ZonMw de kennisagenda ‘Preventie en zorg thuis door verpleegkundigen en verzorgenden’ opgesteld. Kenniscentrum Zorginnovatie droeg bij aan de totstandkoming van de kennisagenda, maar er was ook een belangrijke rol voor verzorgenden en verpleegkundigen weggelegd.

 • Zorgverleners ervaren knelpunten in de transitie van VG-kinderzorg naar VG-volwassenenzorg

  7 januari 2015

  Professionals die werken met jongeren met verstandelijke beperkingen in de transitiefase ervaren nog regelmatig problemen met de overdracht van kinderzorg naar volwassenenzorg. Er worden weinig activiteiten ondernomen om de transitie in zorg structureel te verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek van Kenniscentrum Zorginnovatie. Bijna alle respondenten, die deel hebben genomen aan het onderzoek, zien een belangrijk rol weggelegd voor de Arts Verstandelijke Gehandicapten.

 • Verergering van depressieve klachten bij jongeren moet voorkomen worden

  5 januari 2015

  Kenniscentrum Zorginnovatie start nieuw onderzoek naar Serious Gaming voor Rotterdamse jongeren met depressieve klachten.

 • Time-outprocedure en debriefing in de operatiekamer bieden meer veiligheid

  16 december 2014

  PERSBERICHT: De geavanceerde technologie in de operatiekamer en een toenemende complexiteit van chirurgische ingrepen dragen bij aan een stijging van het aantal medische fouten in de operatiekamer. Jaarlijks worden er veel medische fouten gemaakt die operateurs kunnen voorkomen. Met een nieuwe op maat gemaakte time-outprocedure is de samenwerking tussen de teamleden en daardoor ook de patiëntveiligheid verbeterd. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van lector Connie Dekker-van Doorn aan Hogeschool Rotterdam. Op donderdag 18 december promoveert Dekker-van Doorn aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bekijk het nieuws

Agenda

Bekijk de agenda

Medewerker aan het woord

 • Linda Wauben vertelt over haar observaties, plannen en vergezichten met betrekking tot haar lectoraat.
 • Karin Verkerk blikt terug op haar promotieonderzoek.
 • Promovenda Netta van 't Leven over haar promotietraject voor thuiswonende mensen met dementie.