Nieuws

 • Lectoren en onderzoekers brengen nieuw studiemateriaal uit

  21 april 2015

  Lectoren en onderzoekers van Kenniscentrum Zorginnovatie hebben samen met professionals nieuw studiemateriaal voor de boekenreeks ZorgBasics geschreven. De ZorgBasics zijn bestemd voor studenten die een gezondheidszorgopleiding volgen in het hbo en professionals in de zorg.

 • Einde ziekenhuis als centrum van de zorgvoorziening

  13 april 2015

  Het centrum van de zorgvoorziening verschuift naar de wijk, zoals de politiek niet nalaat te benadrukken. Daarom is het van belang dat de gebouwde zorginfrastructuur – zoals ziekenhuizen – ook mee kunnen veranderen. Het einde van het grote, algemene ziekenhuis wordt door de deelnemers van een rondetafelgesprek ingeluid. Tijdens een symposium aan de TU Delft bespraken vijf deskundigen wat het effect kan zijn van de genoemde ontwikkeling voor onder meer de gastvrijheidsbeleving van de zorgconsument. Linda Wauben, lector Technische Innovatie in de Zorg, nam deel aan de discussie.

 • ‘'Reken wijkverpleegkundigen af op resultaat’'

  10 april 2015

  Wijkverpleegkundigen moeten beter onderbouwen wat zij doen en daar op afgerekend worden, dat vindt Henk Rosendal, lector Wijkzorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie.

 • PERSBERICHT: Nieuw instrument vergroot zelfstandigheid bij jongeren met epilepsie

  17 februari 2015

  Voor jongeren met epilepsie kan de aandoening een grote impact hebben op het dagelijks leven. Sommige van deze jongeren kunnen niet zelfstandig douchen, fietsen of uitgaan. Er zijn nog onvoldoende interventies beschikbaar om de transitie naar zelfstandigheid voor deze jongeren te bevorderen. De ‘Epilepsie Groei-wijzer’ wordt een planningsinstrument dat sociale participatie en zelfstandigheid, transitievoorbereiding en een gezonde ontwikkeling bij jongeren stimuleert. Het instrument bestaat uit een lijst met activiteiten en vaardigheden die jongeren en hun ouders helpen ontdekken hoe de jongeren zelfstandig kunnen worden. Kenniscentrum Zorginnovatie (Hogeschool Rotterdam) en het Academisch Centrum voor Epileptologie (Kempenhaeghe en Maastricht Universitair Medisch Centrum+) verwachten dat het gebruik tot meer zelfstandigheid van jongeren met epilepsie en een betere deelname in de maatschappij kan leiden.

 • Minister Bussemaker reikt promotiebeurs uit aan docent en onderzoeker Ewa Brand

  30 maart 2015

  Op 25 maart was Ewa Brand, docent Pedagogiek van het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) en onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie, één van de 31 gelukkigen die een promotiebeurs voor leraren kreeg uitgereikt van Minister Bussemaker.

Bekijk het nieuws

Agenda

Bekijk de agenda

Medewerker aan het woord

 • Promovenda Marlies Wagener: ''Mensen met hiv hebben overal ter wereld te maken met stigma en discriminatie’’
 • Linda Wauben vertelt over haar observaties, plannen en vergezichten met betrekking tot haar lectoraat.
 • Karin Verkerk blikt terug op haar promotieonderzoek.
 • Promovenda Netta van 't Leven over haar promotietraject voor thuiswonende mensen met dementie.