Nieuws

 • Linda Wauben benoemd tot lector Technische Innovatie in de Zorg

  25 september 2014

  Met een toename van de zorgkosten en een afname van het aantal zorgprofessionals wordt de inzet van technologie in de gezondheidszorg steeds belangrijker. In de komende jaren raken technologische ontwikkelingen in een stroomversnelling waardoor zorgprocessen anders georganiseerd moeten worden en zorg- en technische opleidingen beter op elkaar afgestemd moeten worden. Wauben gaat met haar lectoraat praktijk, onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbinden om de zorg te vernieuwen en te verbeteren door inzet van technologie.

 • Chronische rugpijn hoeft niet blijvend te zijn

  17 september 2014

  Een groot deel van de mensen met chronische aspecifieke lage rugpijn die een multidisciplinaire revalidatiebehandeling zijn ondergaan, ervaren veel verbetering van rugpijn, beperkingen en werkparticipatie. Diverse factoren als jongere leeftijd, samen leven met een volwassene die sociaal support geeft en aan het werk blijven dragen bij aan een voorspoedig herstel. Dat blijkt uit het promotieonderzoek aan Hogeschool Rotterdam van docent en onderzoeker Karin Verkerk. Woensdag 17 september is Verkerk gepromoveerd op dit onderwerp.

 • Internationale aandacht voor studie Rotterdamse lector AnneLoes van Staa

  3 september 2014

  Internationaal persbureau Reuters heeft vandaag een News Story gepubliceerd over een artikel dat onze lector AnneLoes van Staa recent gepubliceerd heeft in Journal of Adolescent Health. Dat artikel gaat over de ervaringen die jongeren met chronische aandoeningen die in behandeling zijn geweest in het Erasmus MC Sophia hebben opgedaan met hun overgang naar de zorg voor volwassenen. Het onderzoek is onderdeel van een lange samenwerking tussen Erasmus MC Sophia, instituut Beleid & Management Gezondheidszorg en Hogeschool Rotterdam (Kenniscentrum Zorginnovatie).

 • Volgt u Kenniscentrum Zorginnovatie al op Twitter?

  3 september 2014

  Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam is een dynamische organisatie die praktijkgericht onderzoek doet voor de gezondheidszorg in Rotterdamse regio. Sinds kort hebben wij een eigen Twitter-account!

 • Kenniscentrum Zorginnovatie presenteert de hoogtepunten van 2013

  27 februari 2014

  In 2013 heeft Kenniscentrum Zorginnovatie veel bereikt en daar mogen wij best trots op zijn! Wij presenteren u daarom de hoogtepunten uit een mooi jaar in een verkort jaarverslag.

Bekijk het nieuws

Agenda

Bekijk de agenda

Medewerker aan het woord

 • Promovenda Netta van 't Leven over haar promotietraject voor thuiswonende mensen met dementie.