Nieuws

 • Joan Verhoef ontvangt Henk Streefkerkprijs 2015

  1 oktober 2015

  Dr. Joan Verhoef heeft donderdag de Henk Streefkerkprijs 2015 ontvangen. Ze kreeg deze onderscheiding voor haar promotieonderzoek naar de arbeidsparticipatie van jongvolwassenen met een chronische fysieke aandoening. In haar bekroonde werk stelt zij dat het combineren van revalidatie met re-integratie deze jongvolwassenen helpt om passend werk te vinden.

 • Onderzoeksprogramma SPIL genomineerd voor RAAK-award

  29 september 2015

  PERSBERICHT: De RAAK-award van Regieorgaan SIA biedt toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium. Met de prijs wil het regieorgaan de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek aan hogescholen verhogen. De jury heeft zich gebogen over alle aanmeldingen en dit jaar tien projecten geselecteerd. Het RAAK-PRO onderzoeksprogramma SPIL bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam is genomineerd. Het programma richt zich op het ondersteunen van zelfmanagement en sociale participatie bij jongeren met chronische aandoeningen. De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking vindt plaats tijdens het SIA-congres op 10 december 2015.

 • Nederlands Wijkverpleegkundig Genootschap zet in op ontwikkeling standaarden

  15 september 2015

  In de Zorgverzekeringswet heeft de wijkverpleegkundige een zelfstandige, bevoegde en onafhankelijke functie naast de huisarts. Dat vraagt om een professionele, wetenschappelijk onderbouwde en toetsbare werkwijze. Daar schort het (nog) aan. Reden voor acht zorgorganisaties om vaart te zetten achter de ontwikkeling van professionele standaarden voor wijkverpleging. Ze hebben daarvoor het Nederlands Wijkverpleegkundigen Genootschap (NWG) in het leven geroepen. Henk Rosendal, lector Wijkzorg bij Hogeschool Rotterdam, is één van de initiatiefnemers. In De Eerstelijns vertelt Henk Rosendal waarom de NWG geld beschikbaar stelt voor een onderzoeksprogramma rond standaarden voor de wijkverpleging.

 • Thuiszorg haalt bezuinigingen niet

  4 september 2015

  ARTIKEL NEDERLANDS DAGBLAD: Het groeiend aantal ouderen en de sluiting van verzorgingshuizen zetten een rem op de bezuinigingen in de wijkverpleging. Er dreigt een tekort van zeker 242 miljoen euro op het budget van 3 miljard euro, voorspelt brancheverenging Actiz op basis van een onderzoek onder 193 zorgorganisaties.

 • Nieuw opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020 vastgesteld

  2 september 2015

  Vanuit het programma Zichtbare schakel heeft ZonMw een impuls gegeven aan de ontwikkeling van een nieuw opleidingsprofiel voor de hbo Verpleegkunde. In het nieuwe profiel is meer aandacht voor het werken in de wijk en voor de ouderenzorg.

Bekijk het nieuws

Agenda

Bekijk de agenda

Medewerker aan het woord

 • Promovenda Marlies Wagener: ''Mensen met hiv hebben overal ter wereld te maken met stigma en discriminatie’’
 • Linda Wauben vertelt over haar observaties, plannen en vergezichten met betrekking tot haar lectoraat.
 • Karin Verkerk blikt terug op haar promotieonderzoek.
 • Promovenda Netta van 't Leven over haar promotietraject voor thuiswonende mensen met dementie.